Ήττα από τον πρωτοπόρο

Την ήττα από τον Ζαφειράκη γνώρισαν χθες το βράδυ (19/11) οι άνδρες μας στο κλειστό γυμναστήριο Νάουσας με σκορ 107-69. Ήταν ένα παιχνίδι που για την ομάδα μας πρωταγωνιστής ήταν πάλι … οι απουσίες.

Φυσικό επακόλουθο

Είναι το δυσάρεστο χαρακτηριστικό των τελευταίων εβδομάδων. Ο Βαφύρας Stathis Ceramica πάσχει από παρουσίες τόσο στην προετοιμασία, όσο και στην διεξαγωγή των αγώνων. Είναι φυσικό επακόλουθο λοιπόν να υπάρξει μία “κοιλιά” στην απόδοση στους αγώνες του.

Δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η διαφορά στην εικόνα του αγώνα αν δεν έλλειπαν οι Παπαδόπουλος, Μπαλαρμάς, Σιώκας Βαβατσιούλας, Κυπαρίσσης, Ντακαρέλας, Ζαμάνης. Σίγουρο είναι πως η ομάδα δεν είναι εύκολο να βρει συνοχή, συνέχεια, αλλά και να καθοριστούν και να συντονιστούν οι ρόλοι των παικτών.

Από την άλλη τέτοια παιχνίδια ίσως είναι ευκαιρία για τους παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, να δείξουν αυτό που χρειάζεται να δει ο κόουτς Σαραπτσής για να αναβαθμίσει τον ρόλο τους. Βέβαια παιχνίδια με τόσο υψηλό βαθμό δυσκολίας ίσως να μην είναι η ιδανική περίπτωση.

Ο αγώνας

Οι αθλητές μας κατάφεραν να ανταγωνιστούν τους υπερηχητικούς νεαρούς (κατά κύριο λόγο) αθλητές του Ζαφειράκη, μόνο στο 1ο δεκάλεπτο, στο οποίο και το σκορ ήταν 18-16. Από εκεί και ύστερα ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν τον πολύ υψηλό ρυθμό που έδωσαν οι Ναουσαίοι. Το επιμέρους 31-19 διαμόρφωσε το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου στο 49-35.

Και εκεί που ελπίζαμε πως το διάλλειμα του ημιχρόνου θα έδινε την δυνατότητα στην ομάδα μας να ανασάνει και να βγει να ξαναπαλέψει, οι παίκτες του Ζαφειράκη είχαν αντίθετη άποψη. Με πολύ πίεση στην άμυνα και ταχύτητα στην εκτέλεση στην επίθεση έκαναν ένα 35-9 στο τρίτο δεκάλεπτο και το σκορ 84-43.

Στο 4ο δεκάλεπτο έγινε διαχείριση του παιχνιδιού από τους γηπεδούχους και ύστατη προσπάθεια από τους αθλητές μας για να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας μας. Το σκορ του δεκαλέπτου αυτού 23-26 και τελικό σκορ 107-69.

Πλέον στο παιχνίδι μπαίνουν τα πρέπει. Η ομάδα πρέπει να αλλάξει τις καταστάσεις, οι απουσίες να αρχίσουν να λιγοστεύουν και τα προβλήματα να αρχίσουν να επιλύονται. Βέβαια θέλει υπομονή και περισσότερη προσπάθεια.

Οι αριθμοί

Διαιτητές: Μητώνας, Χάνος

Δεκάλεπτα: 18-16, 49-35, 84-43, 107-69.

Ζαφειράκης: (Τούφας) Καπνάς, Πουρλίδας Β 20 (3), Βάιγκαντ 8 (2), Δημάκας 10, Τούφας 22, Πουρλίδας Δ 15 (3), Σμέρνος Β, Μπιλιούρης 17 (2), Μίσκος 2, Σμέρνος Δ 2, Παπαπέσιος 2, Μουρατίδης 9 (3).

Βαφύρας Stathis Ceramica: (Σαραπτσής) Καραμπατάκης 6 (2), Κακαμούκας 4, Λαμπονίκος 32 (2), Αυτζόγλου 10 (2), Τσιμήτρης 4, Καλλιός 2, Ίτσιος 5, Αγοραστός 6, Ζιώγας.