ΑΚΕΠ 63 – ΒΑΦΥΡΑΣ 64

Η 3η νίκη …

Ναι, είναι η 3η νίκη του Βαφύρα μας Stathis Ceramica στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ. Είναι η νίκη που ήρθε μετά από τρεις αγωνιστικές κακών αποτελεσμάτων. Είναι αυτή που περιμένουμε να φέρει ξανά την ισορροπία στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Μία νίκη είναι πάντα μία νίκη

Μπορεί κάποιος να πει “μα κέρδισες την ουραγό, την ομάδα χωρίς νίκη σε όλο τον πρώτο γύρο”. Αν όμως έχει παρατηρήσει καλύτερα, η ομάδα μας βρίσκεται σε κάμψη από την οποία προσπαθεί να επανέλθει, ενώ η ΑΚΕΠ βρίσκεται σε μία συνεχόμενη αγωνιστική άνοδο και φαίνεται στα αποτελέσματά της. Πάντως όπως και να έχει – και όπως λέει και ο κόουτς Σαραπτσής – μία νίκη είναι πάντα μία νίκη και έχει ιδιαίτερη αξία.

Τα κενά διαστήματα

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Η μία ήταν αυτή που οι παίκτες μας ξέφευγαν στο σκορ και η άλλη αυτή που οι γηπεδούχοι εξαφάνιζαν την διαφορά. Ήταν ένα παράξενο χαλάρωμα των παικτών μας, που όποτε κατάφερναν να δημιουργήσουν μία αξιοσέβαστη διαφορά, εμφανιζόταν και η διαφορά αυτή εξαφανιζόταν.

Το αποτέλεσμα αυτής της αγωνιστικής συμπεριφοράς ήταν να κριθεί το παιχνίδι στην τελευταία φάση του αγώνα, όπου η ΑΚΕΠ έχασε lay up με την κόρνα της λήξης να χτυπά όταν η μπάλα ήταν στον αέρα προς το καλάθι. Η τύχη σε αυτή τη φάση στάθηκε στο πλευρό του Βαφύρα μας, τονίζοντας όμως πως στην διάρκεια του παιχνιδιού δεν το έκανε, καθώς αντίστοιχες φάσεις υπήρξαν αρκετές φορές για τους παίκτες μας. Μας το χρωστούσε…

Εν κατακλείδι

Η εικόνα της ομάδας μας πάντως ήταν όντως ενθαρρυντική. Έπαιξε καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, ενώ ο κόουτς Σαραπτσής χρησιμοποίησε ίσως για πρώτη φορά σε έναν αγώνα τόσα πολλά και διαφορετικά σχήματα. Προσπάθησε να πάρει σε λιγότερο χρόνο συμμετοχής περισσότερη ποιότητα από τους παίκτες του. Σε πολλά σημεία αυτό ήταν αποδοτικό. Σε άλλα πάλι όχι. Ήταν ένα παιχνίδι τα συμπεράσματα του οποίου μπορούν να δώσουν και αποτελέσματα στην διάρκεια του 2ου γύρου.

Οι αριθμοί

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κύριοι Τοπαλίδης και Σιώκας.

Τα 10λεπτα: 10-16, 30-34 (20-18), 42-51 (22-23), 63-64 (21-13).

ΑΚΕΠ: (Αθανασιάδης) Στρατηγός, Αποστόλου 3 (1), Παναπακίδης 10 (2), Αποστολόπουλος 2, Στρίμπας 24 (1), Κεραμιδάς 5, Τεγούλιας 5 (1) Αλεξιάδης 4, Σιώκας, Αργυρόπουλος 2, Πιτσιάβας 8.

ΒΑΦΥΡΑΣ Stathis Ceramica: (Σαραπτσής) Τσιμήτρης, Καραμπατάκης 3 (1), Βαβατσιούλας 8 (1), Αυτζόγλου, Σιώκας 9 (1), Αγοραστός 9 (1), Ντακαρέλας, Κακαμούκας 6 (1), Παπαδόπουλος 7, Κυπαρίσσης, Ίτσιος 1, Λαμπονίκος 21.