ΒΑΦΥΡΑΣ STATHIS CERAMICA

Ο ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ STATHIS CERAMICA δραστηριοποιείται στο χώρο του μπάσκετ από το 2010. Έχει έδρα το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα “ΔΙΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ”, που είναι ένα αθλητικό στολίδι για την περιοχή.

Η ομάδα ανήκει στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΚΕΜ) και συμμετέχει στα πρωταθλήματά της με τμήμα ανδρών αλλά και αναπτυξιακά τμήματα (εφήβων, παίδων, μίνι, προμίνι).

Είναι ο μόνος σύλλογος μέχρι στιγμής που έχει ανδρική ομάδα στη νότια Πιερία και απευθύνεται κυρίως (και όχι μόνο) στους κατοίκους των βορείων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Δίου Ολύμπου. Πρωταθλήτρια της Β΄ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΜ την σεζόν 2018-2019, συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι σήμερα στην Α΄ κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΜ.

Οι ακαδημίες λειτουργούν από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του συλλόγου αδιάλειπτα, με σκοπό την προσέγγιση των παιδιών στην επαφή με το υπέροχο ομαδικό άθλημα του μπάσκετ, την εκγύμναση, την διασκέδαση, την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Οι προπονήσεις των ακαδημιών διαρκούν:

για τα μη αγωνιστικά τμήματα από 1 Σεπτεμβρίου κάθε έτους μέχρι 15 Ιουνίου του επόμενου έτους

για τα αγωνιστικά τμήματα από 1 Σεπτεμβρίου κάθε έτους μέχρι 31 Ιουλίου του επόμενου έτους.

(Περισσότερες πληροφορίες στο 6947 400 134).

Φυσικά, όσα από τα παιδιά έχουν τα προσόντα να προχωρήσουν περισσότερο στο άθλημα με σκοπό την επαγγελματική ενασχόληση, ο σύλλογος είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια και στην εξέλιξη με κάθε τρόπο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά της Ξανθίππης Καρατάσιου και Νίκου Δημαλή που κλήθηκαν στις ηλικιακές Εθνικές Ελληνικές Ομάδες και προχώρησαν σε συλλόγους μεγαλύτερης εμβέλειας. Τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει και πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριές μας.

ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΛΗΣ

Εδώ στο site μας vafiras.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα μας.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) με:

Σελίδα στο facebook: @VafirasStathisCeramica

Instagram Profile: @vafirasbc_stathis_ceramica

για άμεση ενημέρωση και παραπομπή στα αντίστοιχα άρθρα που ανεβαίνουν στο vafiras.gr, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα “μικρά” από την καθημερινότητα της ομάδας.