Γιώργος Λαμπονίκος “The Lawyer”

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία προγραμματισμένη επικοινωνία με σκοπό μία συνέντευξη με τον παίκτη της ομάδας μας Γιώργο Λαμπονίκο. Είναι μία προσπάθεια που την ξεκινά το site μας με τον Γιώργο και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα με τους υπόλοιπους παίκτες μας. Σκοπός να τους γνωρίσουμε λίγο περισσότερο αλλά και να ανακαλύψουμε πως αντιλαμβάνονται το παρκέ και όσα συμβαίνουν πάνω σε αυτό.

Ο Γιώργος ήταν ευθύς στις απαντήσεις του και μερικές φορές διπλωμάτης, προσόν που όπως φαίνεται έχει αποκτήσει από τις σπουδές του και την επαγγελματική του ενασχόληση.

V.B. Γιώργο καλησπέρα. πέρσι δεν προλάβαμε να σε δούμε και πολύ στους αγωνιστικούς χώρους, να σε γνωρίσουμε αλλά και να σε συστήσουμε στους φίλους της ομάδας και του αθλήματος. Πες μας δύο λόγια λοιπόν για σένα και την καθημερινότητά σου.

Γ.Λ. Καλησπέρα σας κι από εμένα, ονομάζομαι Λαμπονίκος Γιώργος και είμαι 25 χρονών. Πράγματι, η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη από πολλές απόψεις, εύχομαι λοιπόν σε όλους μας η νέα αγωνιστική σεζόν που ξεκίνησε για εμάς εδώ και μόλις δυο εβδομάδες να μας δώσει όλα όσα μας στέρησε η προηγούμενη, δηλαδή πρωτίστως υγεία και όμορφες μπασκετικές εμπειρίες. Όσον αφορά εμένα και την καθημερινότητα μου δεν νομίζω ότι θα σας εκπλήξω ιδιαίτερα. Είμαι δικηγόρος και παράλληλα λάτρης του μπάσκετ, επομένως όταν τελειώνω με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, τρέχω στο κλειστό του Αγίου Σπυρίδωνα για να κάνω αυτό που αγαπώ, να παίξω μπάσκετ!

V.B. Το μπάσκετ το έχεις μάθει σε μία ακαδημία με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο τον Πιερικό Αρχέλαο. Καταλαβαίνουμε πως οι σπουδές σου ήταν ο λόγος που διέκοψες την επαφή σου με το οργανωμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε ώστε να διαλέξεις τον Βαφύρα για να επανέλθεις στα παρκέ;

Γ.Λ. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, αγωνίστηκα στα τμήματα υποδομών του Πιερικού Αρχελάου από τα 9 έως και τα 17 μου έτη, όταν και σταμάτησα, ώστε να αφοσιωθώ στο στόχο μου, στην εισαγωγή στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, πράγμα που τελικώς κατάφερα. Όταν λοιπόν επέστρεψα στον τόπο καταγωγής μου, στην Κατερίνη, προκειμένου να ασκήσω το επάγγελμά μου, θεώρησα πως είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθώ ξανά με το αγαπημένο μου άθλημα, το μπάσκετ. Έχοντας λοιπόν γνωρίσει τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη της ομάδας μας εντός γηπέδου , τον Κώστα Παπαδόπουλο, ήρθα σε επαφή με τον προπονητή μας ,τον Μιχάλη Σαραπτσή, ο οποίος και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην ομάδα. Επ’ ευκαιρίας λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τον Βαφύρα, που παρά την απειρία μου και την αποχή μου από τους αγωνιστικούς χώρους, με εμπιστεύθηκε αμέσως και μου έδωσε την ευκαιρία να ξαναμπώ στο παρκέ. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα και το κλίμα που βρήκα εντός αυτής, ήταν ό,τι χρειαζόμουν προκειμένου να πάρω την απόφαση ώστε να ασχοληθώ και πάλι με το αγαπημένο μου άθλημα.

V.B. Το moto της ομάδας φέτος είναι “Να μπαίνουμε στο παρκέ χαρούμενοι και να βγαίνουμε ευχαριστημένοι”. Πως το ερμηνεύεις; πιστεύεις πως το επιτυγχάνετε στην καθημερινότητα της ομάδας;

Γ.Λ. Για εμένα, το moto μας είναι ξεκάθαρο: Στόχος μας είναι να ξεκινάμε κάθε προπόνηση ή κάθε αγώνα γεμάτοι χαρά που κάνουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε και που πέρυσι στερηθήκαμε, γεμάτοι όρεξη να βελτιωθούμε αγωνιστικά τόσο ως μονάδες ο καθένας ξεχωριστά, όσο όμως και ως σύνολο, αλλά και γεμάτοι καλή διάθεση που βρισκόμαστε με τους φίλους μας εντός παρκέ. Όταν η προπόνηση ή ο αγώνας έχει τελειώσει, αυτό που θέλουμε είναι ο καθένας από εμάς να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του και την προσπάθεια που κατέβαλε, ευχαριστημένος που τα έδωσε όλα και έγινε καλύτερος παίκτης, ευχαριστημένος που η ομάδα προοδεύει και επιτυγχάνει τους στόχους της, ευχαριστημένος που αποτελεί κομμάτι αυτού του συνόλου. Και είμαι σίγουρος πως μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει.

V.B. Ένα πρωτάθλημα σε οργανωμένο και επίσημο πλαίσιο όμως όπως αυτό που αγωνίζεστε, εκτός από την θέληση για ευχαρίστηση προϋποθέτει και νίκες και βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα, τόσους που θα δείχνουν και την δουλειά που γίνεται σε κάθε ομάδα και το αποτέλεσμα που φέρνει αυτή. Σε ποια θέση πιστεύεις πως μπορεί να τερματίσει ο Βαφύρας την φετινή σεζόν στην πρώτη φάση των ομίλων;

Γ.Λ. Αναμφισβήτητα, ο βαθμολογικός πίνακας μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως, άλλωστε αποτελεί τον καθρέφτη της προσπάθειας και των κόπων της κάθε ομάδας. Επομένως θα επιδιώξουμε να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το “ταβάνι” μας δεν ξέρω ποιο είναι, άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμα για προβλέψεις. Έχω όμως βαθιά πίστη πως φέτος μπορούμε να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

V.B. Ποιο θεωρείς πως είναι το δυνατό στοιχείο της φετινής προσπάθειας που σου δίνει αυτή την αισιοδοξία;

Γ.Λ. Η συνύπαρξη στο ρόστερ μας τόσο παιδιών άπειρων, όμως με πολλή διάθεση, ενέργεια, ταλέντο και όρεξη για διάκριση, αλλά και παιδιών με πολλή εμπειρία, ικανότητα και νοοτροπία νικητή.

V.B. Και κρατήσαμε για το τέλος μία ερώτηση που η απάντησή της στο παρελθόν έχει κοστίσει πολλά στην ομάδα. Ως πότε Βαφύρας;

Γ.Λ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όσο δηλαδή είμαστε υγιείς και έχουμε αυτό το κλίμα εντός της ομάδας, Βαφύρας για πολύ καιρό ακόμη!

V.B. Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ!

Γ.Λ. Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν την πρωτοβουλία να μας βοηθήσετε να επικοινωνήσουμε με τους φιλάθλους μας και να μας γνωρίσουν περισσότερο μέσα από το site της ομάδας μας.