Καλοκαιρινό σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες…

Ο Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας καλοπέρασης και ευδαιμονίας, όπως είθισται να λέγεται συνήθως στην χώρα μας, κυρίως λόγω των καλοκαιρινών διακοπών που οι περισσότεροι προγραμματίζουμε στις μέρες του. Πράγμα όμως που δεν ισχύει για όσους ασχολούνται με το υπέροχο άθλημα που υπηρετούμε και ειδικά για όσους ασχολούνται με τμήματα ανδρών σε κάθε κατηγορία και περιοχή ανά την Ελλάδα (και όχι μόνο).

Ειδικά μετά τις αλλαγές (επιτέλους) στον τρόπο διεκπεραίωσης και των χρονικών περιθωρίων για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές στα τμήματα αυτά. Με την μεταφορά της διάρκειας των πρώτων μεταγραφών μέσα στον Αύγουστο, οι ομάδες και οι υπεύθυνοι αυτών για την διαδικασία πρέπει να είναι σε εγρήγορση, αποφασιστικοί και κυρίως αποτελεσματικοί. Γιατί με το τέλος του μήνα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το βασικό σκέλος των μεταγραφικών κινήσεων για την στελέχωση των ρόστερ των ομάδων.

Πως όμως μπορεί να γίνει σωστή δουλειά για τις ομάδες όταν δεν ξέρουν πως θα έχει διαμορφωθεί ο χάρτης σε κάθε κατηγορία; Δεν είναι εύκολο. Πόσο μάλλον στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ομάδες εγκαταλείπουν τις εθνικές κατηγορίες και ετοιμάζονται να παίξουν (μιλώντας για τα εν οίκο) στη κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ακόμα και αυτές που θεωρητικά θα είχαν την δυνατότητα. Με όλα αυτά η μεταγραφική διαδικασία είναι πλέον ένα καλοκαιρινό σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Το ίδιο αυτό σταυρόλεξο έχουν να λύσουν και οι αρμόδιοι του Βαφύρα μας. Ένα σταυρόλεξο που δείχνει (για μία ακόμη φορά) να χρειάζεται χρόνο και κόπο για να λυθεί. Προς το παρόν πάντως σίγουρες είναι μόνο οι αποχωρήσεις. Μετά τον Κυρτέγο, αποχώρησε και ο Ταρενίδης καθώς τελείωσε ο δανεισμός του από τον Πιερικό Αρχέλαο και δεν θα υπάρξει ανανέωση της συνεργασίας. Η προσθήκη ενός guard είναι συμφωνημένη αλλά όχι ολοκληρωμένη, ενώ η αναζήτηση τουλάχιστον ενός παίκτη για την frontline είναι σε προτεραιότητα. Βέβαια όλα αυτά αφού (και αν) ολοκληρωθούν οι ανανεώσεις των υπολοίπων παικτών του περσινού ρόστερ.

Ο χρόνος τρέχει και οι εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Εξελίξεις που είναι επιβεβλημένες για να υπάρχει μία ευοίωνη αύρα για την νέα σεζόν.