Νίκη για τους εφήβους μας

ΒΑΦΥΡΑΣ 64 – ΑΓΕΠ 43

Οι αθλητές του εφηβικού μας κατάφεραν να κερδίσουν χθες (10/12) το μεσημέρι στο κλειστό “ΔΙΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ” στον Άγιο Σπυρίδωνα. Αντίπαλος η ΑΓΕΠ με την οποία συγκατοικούσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά με μειονέκτημα λόγω της ήττας στον πρώτο γύρω με 68-64. Τα παιδιά μας όμως κατάφεραν να κερδίσουν χθες και μάλιστα να καλύψουν (και με το παραπάνω) την διαφορά του πρώτου αγώνα (δείτε την βαθμολογία εδώ).

Η εξέλιξη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τα παιδιά του κόουτς Σαραπτσή να προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι στο 1ο δεκάλεπτο σε κάθε προσπάθεια και στα δύο μέρη του γηπέδου. Πήραν το προβάδισμα στο σκορ από την αρχή, αλλά υπήρξαν και στιγμές που έχαναν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Βαφύρα μας να προηγήται με 16-12.

Το 2ο δεκάλεπτο ήταν ίσως το σημαντικότερο του παιχνιδιού. Τα παιδιά μας κατάφεραν να κρατήσουν σε χαμηλό σκορ τα παιδιά της ΑΓΕΠ και με επί μέρους 18-9 η διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ανέβηκε στους 13 πόντους. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 34-21.

Το ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου έφερε τους παίκτες του Παναγιώτη Αθανασιάδη στο παρκέ με την επιθυμία αλλά και την ανάλογη προσπάθεια για να ανατρέψουν την κατάσταση. Αυτό που σίγουρα κατάφεραν ήταν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να κρατήσουν στο τέλος του την διαφορά στους 11 πόντους και την πιθανότητα να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στο 4ο δεκάλεπτο.

Εκεί όμως (στο 4ο δεκάλεπτο) ο Βαφύρας μας είχε να δώσει ακόμα μία καλή αμυντική προσπάθεια. Για δεύτερη φορά στο παιχνίδι κράτησε την ομάδα της ΑΓΕΠ σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό από μόνο του ήταν ικανό να φέρει στην ομάδα μας το ροζ φύλλο του αγώνα. Επί μέρους σκορ19-9. Τελικό σκορ 64-43.

Τι απέμεινε

Έχουν απομείνει δύο ακόμα αγωνιστικές πριν το τέλος των αγώνων του ομίλου. Ο Βαφύρας μας έχει πατήσει γερά στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, που είναι και η τελευταία που οδηγεί στην επόμενη φάση. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι τα παιδιά μας και ο κόουτς να υπερασπιστούν αυτήν την κατάκτηση στους εναπομείναντες δύο αγώνες.

Οι αριθμοί

Διαιτητές: Καρλιάμπας, Γιαλίδου

Δεκάλεπτα: 16-12, 34-21, 45-34, 64-43

ΒΑΦΥΡΑΣ: (Σαραπτσής) Στάθης 5 (1), Χαλβατζής 6 (2), Καραγεώργης 24 (1), Τζήμας 12, Παχής 6, Κουτρουλός, Ζιώγας 9, Πισαλίδης, Ζιωγάνας, Ψωμιάδης, Ασλανίδης 2.

ΑΓΕΠ: (Αθανασιάδης) Σιδηρόπουλος, Τσιτσιμπέος 2, Δουρουλάκης, Τσιρίμπασης 5, Οικονόμου 10 (1), Σαββίδης 5 (1), Μπάναλης 12 (1), Πούλιος 2, Καζαντζής 7, Βασιλειάδης.