Νίκη επί του Αιγινιακού!

Μία μεγάλη και σημαντική νίκη κατάφεραν οι άνδρες μας χθες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγινίου απέναντι στον τοπικό Αιγινιακό. Το σκορ 70 – 76.

Η αντίθετη μέχρι τώρα πορεία των ομάδων έδειχνε πως το πιθανότερο ήταν μία νίκη των γηπεδούχων, καθώς έρχονταν με ένα 2-0 σε δύο αγώνες, ενώ ο Βαφύρας μας Stathis Ceramica από το αρνητικό 0-2. Όμως οι παίκτες μας είχαν μία αντίθετη άποψη για την τελική έκβαση.

Το παιχνίδι έδειξε από νωρίς πως θα είναι ανταγωνιστικό. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Στο μεγαλύτερο μέρος του οι παίκτες του κόουτς Σαραπτσή κατάφερναν να έχουν το κεφάλι στο προβάδισμα, χωρίς όμως η διαφορά να φτάσει ποτέ σε διψήφιο αριθμό. Χαρακτηριστικά είναι τα επιμέρους σκορ στο τέλος των δύο πρώτων δεκαλέπτων, με το πρώτο να γράφει 15-18 και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 33-35.

Το τρίτο δεκάλεπτο ενώ κύλησε καλύτερα για την ομάδα μας καταφέρνοντας να φτάσει την διαφορά στους 8 πόντους (47-55). Ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ανέτρεψε την κατάσταση φέρνοντάς τους μπροστά στο σκορ με 58-56. Όμως εκεί μίλησε η τεράστια ψυχραιμία που έδειξαν οι παίκτες μας. Καταφέρνοντας να κρατήσουν το παιχνίδι στον δικό τους ρυθμό, έκαναν το come back και κέρδισαν το παιχνίδι με τελικό σκορ 70-76.

Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για τον Βαφύρα μας, καθώς έχει επιτευχθεί απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και μία παραδοσιακά πολύ δυνατή έδρα. Και οι 11 παίκτες μας που χρησιμοποιήθηκαν από τον κόουτς, έδωσαν το καλύτερό που είχαν και ότι ακριβώς χρειαζόταν για να πάρουν την νίκη.

Το σχόλιο του κόουτς Σαραπτσή μετά το τέλος του παιχνιδιού: “Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Σήμερα κέρδισαν με το σπαθί τους. Έδωσαν όλοι τους ότι χρειαζόταν για να κερδίσουν. Τους ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε την ομάδα του Αιγινιακού για την άψογη φιλοξενία”.

Διαιτητές του αγώνα: Φελεκίδης – Κορμεντζάς

Οι αριθμοί του αγώνα:

Δεκάλεπτα: 15-18, 33-35, 47-55, 70-76

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: (Βουλκίδης) Στεργιόπουλος 7 (1), Κατσιάνος 12 (1), Καλαουζίδης, Στάμος 15(1), Χατζής, Μπακογλίδης 11 (2), Γεωργιάδης, Λαδένης 2, Βασίλαγας 2, Κολαξίδης 9, Βουλκίδης 7 (1), Τσαγκάρης 5 (1).

ΒΑΦΥΡΑΣ Stathis Ceramica: (Σαραπτσής) Ζαμάνης, Τσιμήτρης, Καραμπατάκης 3 (1), Κυπαρίσσης, Αυτζόγλου, Σιώκας, Κακαμούκας 2, Λαμπονίκος 23, Μπαλαρμάς 9, Αγοραστός 10 (1), Παπαδόπουλος 29 (6).