Νίκη των ανδρών μας για την Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ

Την 2η νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχαν χθες το βράδυ οι άνδρες μας. Κέρδισαν εκτός έδρας, στο κλειστό Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης, τους Πάνθηρες με σκορ 56-80.

Η ροή

Οι παίκτες μας έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς στο παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν με 0-8 στα 3 πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Βέβαια ένας αγώνας μπάσκετ ποτέ δεν κρίνεται εκεί. Οι Πάνθηρες προσπάθησαν πολύ και επανήλθαν στο παιχνίδι, τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο υπολειπόμενοι 4 πόντων και σκορ 14-18.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο ο Βαφύρας μας Stathis Ceramica ξεκίνησε μία διαχείριση του σκορ και του παιχνιδιού κρατώντας την διαφορά και την προσπάθεια του αντιπάλου να ανατρέψει την κατάσταση. Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 29-34.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου οι παίκτες του κόουτς Σαραπτσή μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Πρώτα κατάφεραν να φτάσουν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο στο πρώτο μόλις 2λεπτο (33-43). Με το μομέντουμ να λέει Βαφύρας Stathis Ceramica, οι παίκτες της ομάδας μας έφτασαν την διαφορά στους 19 (35-54). Με την τελευταία αντίδραση των γηπεδούχων, το σκορ στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου ήταν 46-60.

Με το ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου οι Πάνθηρες προσπάθησαν να κάνουν την επαναφορά, και μείωσαν στο 51-60. Η αντίδραση όμως ήταν άμεση από την ομάδα μας. Το επιμέρους 1-12 που ακολούθησε έφερε την διαφορά στους 20 πόντους (52-72), πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι με το τελικό 56-80.

Παρουσίες vs απουσιών

Στο παιχνίδι η ομάδα μας παρουσιάστηκε με τρεις απουσίες που στα προηγούμενα παιχνίδια είχαν σημαντικό χρόνο και ρόλο στην ροή τους. Έλλειπαν ο έμπειρος Ανέστης Μπαλαρμάς που όπως έχουμε αναφέρει στο pre game του αγώνα θα απουσιάζει για ένα μήνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας, ο Μιχάλης Κακαμούκας λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων και ο Ραφαήλ Ζαμάνης που και αυτός παρουσιάζεται στον Ελληνικό στρατό.

Από την άλλη στο παιχνίδι έδωσαν δυνατό παρών όλοι οι υπόλοιποι παίκτες μας, δείχνοντας πως πλέον όλες οι απουσίες μπορούν να καλυφθούν ισάξια και πως είναι όλοι έτοιμοι να βγουν μπροστά κάθε φορά που θα χρειαστεί.

Στην εξίσωση αυτή των καταστάσεων πρέπει να αναφέρουμε και την πρώτη παρουσία στο ανδρικό και μάλιστα με συμμετοχή του 16χρονου Νίκου Ζιώγα.

Συμμετοχές και πόντοι

Διαιτητές του αγώνα: Φελεκίδης Ν, Κορμεντζάς Φ

Δεκάλεπτα: 14-18, 29-34, 46-60, 56-80.

ΓΑΣΠ ΠΑΝΘΗΡΕΣ: (Χρυσάφης) Καζαντζανίδης 7, Χαρισσόπουλος, Βουτσακόπουλος Α 27 (5), Κουτσίκας 6, Βουτσακόπουλος Θ 5, Μαργαρίτης 2, Ζήσκας 6 (2), Ζιάκος, Μάνης, Σερφείμ 3 (1), Παναγιωτής.

ΒΑΦΥΡΑΣ Stathis Ceramica: (Σαραπτσής) Τσιμήτρης, Ζιώγας, Καραμπατάκης 5 (1), Βαβατσιούλας 22 (6), Αυτζόγλου, Σιώκας, Αγοραστός 5, Ντακαρέλας 4, Παπαδόπουλος 12 (3), Κυπαρίσσης 2, Ίτσιος 4, Λαμπονίκος 26.