Σκληρή ήττα για τους άνδρες…

Μία δύσκολη βραδιά είχαν οι άνδρες μας χθες εντός έδρας, καθώς δεν κατάφεραν να αντικρούσουν τον πολύ καλό Βατανιακό. Το σκορ 44-70 μιλά από μόνο του.

Απουσιών αποτέλεσμα;

Δυστυχώς οι απουσίες βασικών παικτών στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας ήταν αρκετές και αυτή τη φορά εμφανείς. Σε ένα ρόστερ που η κατάσταση παικτών αρηθμεί τουλάχιστον 15 παίκτες, χθες ο Βαφύρας μας Stathis Ceramica, εμφανίστηκε στο παιχνίδι χωρίς τους Μπαλαρμά, Σιώκα, Κακαμούκα, Ζαμάνη και Κυπαρίσση. Για την κάλυψη των απουσιών κλήθηκαν να συμπληρώσουν την ομάδα οι παίδες Καραγιώργης και Παχής.

Η εξέλιξη

Στην διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες του κόουτς Σαραπτσή κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ μόνο στο 1ο δεκάλεπτο το οποίο τελείωσε στο 11-14. Ήταν μία κατάσταση όμως που δεν συνέχισε να ισχύει και στα επόμενα δύο δεκάλεπτα. 8-24 το επιμέρους σκορ του 2ου δεκαλέπτου. Υπήρξε μία κατάρρευση σε επίθεση και άμυνα έντονη. Ήταν το χρονικό σημείο όπου η άμυνα των φιλοξενουμένων παρουσιάστηκε πολύ δυνατή. Βέβαια πρέπει να μπει στην ζυγαριά και ο τραυματισμός του Λαμπονίκου, που στο 14΄ βγήκε από τον αγώνα με διάστρεμμα και δεν επέστρεψε. Το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα του Βατανιακού να προηγείται με double σκορ 19-38.

Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε πως οι παίκτες μας δεν προσπάθησαν. Οι αντίπαλοι τους όμως ήταν (τουλάχιστον χθες) σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μας περιόρισαν για μία ακόμη περίοδο σε μονοψήφιο αριθμό πόντων στην επίθεση. Η διαφορά στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου αυξήθηκε από τους 19 στους 26 και το σκορ στο 27-53.

Μία ύστατη προσπάθεια έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο όχι για την ανατροπή του σκορ, αλλά για την ανατροπή της εικόνας. Εν μέρη επιτυχημένη, αφού οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν την διαφορά, η οποία δεν αυξήθηκε περισσότερο. Το επί μέρους 16-17 έφερε την κόρνα της λήξης του παιχνιδιού να ακουστεί όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου έγραφε ΒΑΦΥΡΑΣ 44 – ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 70. Ήταν ένας αγώνας που για εμάς που παρακολουθούμε το παιχνίδι ως φίλαθλοι, δικαιολογεί για την ομάδα της Κατερίνης τον τίτλου ενός εκ των φαβορί για την διεκδίκηση της ανόδου στην Εθνική κατηγορία.

Οι αριθμοί

Διαιτητές: Φελεκίδης, Κορμεντζάς

Δεκάλεπτα: 11-14, 19-38, 27-53, 44-70.

ΒΑΦΥΡΑΣ Stathis Ceramica: (Σαραπτσής) Παχής, Τσιμήτρης, Καραμπατάκης, Λαμπονίκος 4, Αυτζόγλου 6 (2), Καραγεώργης 7 (1), Ντακαρέλας 5 (1), Ζιώγας, Βαβατσιούλας 10 (3), Ίτσιος 3, Αγοραστός 2, Παπαδόπουλος 7 (1).

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: (Χοτοκουρίδης) Μαρμαρίδης 10, Σιαπάκας 4, Γκόρτσος 11, Βαρβούτης 8, Λάλλας 4, Ταρενίδης, Πόσιος, Κοτσίμπελης, Ακερανίδης 5 (1), Τζήμας, Βαρδακώστας 9, Μπίσμπας 19.