Τέλος Κανονικής Περιόδου.

Κι έτσι, με μία ήττα από τον Αιγινιακό στον τελευταίο αγώνα (με σκορ 75-62), πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ για τον Βαφύρα μας. Από τις 23 Οκτωβρίου 2021 μέχρι και τις 12 Μαρτίου 2022, παρακολουθήσαμε, απολαύσαμε, είδαμε την ομάδα μας να αγωνίζεται σε οκτώ διαφορετικά κλειστά γυμναστήρια, να καταφέρνει να πετύχει έξι νίκες και δώδεκα ήττες, και να κατακτά τελικά την 7η θέση μεταξύ δέκα ομάδων στον Α΄ όμιλο.

Συνηθίζουμε να λέμε πως το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα, ο καλύτερος κερδίζει εννέα (και περισσότερες) φορές στις δέκα φορές. Βασιζόμενοι στο σκεπτικό αυτό θα πούμε πως η 7η θέση είναι δίκαιη. Σε μία χρονιά δύσκολη για όλες τις ομάδες από κάθε πλευρά, η κάθε μία πήρε αυτό που της αναλογούσε από τους αγώνες των ομίλων.

Η βαθμολογία του Ά ομίλου.

Η βαθμολογία του Β΄ ομίλου.

Τα γεγονότα

Τι έκρινε την τελική κατάταξη του Βαφύρα μας στην βαθμολογία; Ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει την δική του γνώμη. Θα επιμείνουμε στην άποψη πως η κάθε ομάδα πήρε αυτό που της αναλογούσε. Με τα “αν” δεν αλλάζεις κάτι, αλλά με τα γεγονότα. Και μπορώντας να κρίνουμε μόνο απο τα γεγονότα θα σταθούμε στις λεπτομέρειες που είναι ευδιάκριτες:

  1. Ο Βαφύρας μας πέτυχε συνολικά έξι (6) νίκες και δώδεκα (12) ήττες στα δεκαοχτώ (18) παιχνίδια του ομίλου.
  2. Τέσσερα (4) από αυτά κρίθηκαν στο καλάθι στο τέλος του παιχνιδιού. Ένα (1) ήταν νικηφόρο (ΠΑΟΚ 55 – ΒΑΦΥΡΑΣ 57) , και σε τρία (3) η ομάδα μας ηττήθηκε (ΑΓΕΠ 77 – ΒΑΦΥΡΑΣ 75, ΕΡΓΟΝΑΘΛΟΣ 65 – ΒΑΦΥΡΑΣ 64, ΒΑΦΥΡΑΣ 71- ΑΓΕΠ 72).
  3. Η ομάδα είχε την 5η καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 1078 πόντους (4η ο Αιγινιακός με 1133 και 3η θέση στο πρωτάθλημα, 6η η ΑΓΕΠ με 1058 και 6η θέση στο πρωτάθλημα).
  4. Επίσης είχε και την 9η καλύτερη (ή 2η χειρότερη) άμυνα με 1192 πόντους (8η ο Εδεσσαϊκός με 1169 και 5η θέση, 10η οι Ατρόμητοι με 1310 και 9η θέση).
  5. Δεν κατάφερε να έχει θετικό πρόσημο ως προς την υπεράσπιση της έδρας της, καθώς στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα “ΔΙΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ” σημείωσε 4 νίκες και 5 ήττες.

Όσο αφορά τους στόχους της ομάδας; Ο coach Σαραπτσής όπως μάθαμε με το τέλος των αγώνων των ομίλων, είχε θέσει ως ρεαλιστικό στόχο την κατάληψη της 6ης θέσης. Δεν φαίνεται να έπεσε και πολύ έξω, όμως στην τελική δεν πέτυχε και τον στόχο του. Βέβαια αν κάποιες λεπτομέρειες ήταν διαφορετικές σε μερικά παιχνίδια … με τα αν όμως δεν πετυχαίνεις τους στόχους, αλλά με τις πράξεις και τα γεγονότα.

Τι απομένει

Και τώρα μένουν οι αγώνες τελικής κατάταξης (play off). Η κλήρωση έγινε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Οι αντίπαλοι φυσικά ήταν γνωστοί, Εργόναθλος από τον όμιλό μας και Μέγας Αλέξανδρος και Γουμένισσα από τον Β΄ όμιλο. Οι θέσεις που διεκδικούνται είναι αυτές από την 13η έως την 16η στην τελική κατάταξη. Και η κλήρωση έβγαλε για την ομάδα μας το εξής πρόγραμμα:

Έξι λοιπόν αγώνες κατάταξης απομένουν. Η 13η θέση θα έχει σημασία μόνο αν την επόμενη σεζόν δημιουργηθεί Β΄ κατηγορία στην ΕΚΑΣΚΕΜ. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον τέσσερεις (4) καινούριες (ή να ενεργοποιηθούν παλαιότερες και αδρανείς) ομάδες ώστε να συμπληρωθεί το μαγικό νούμερο 22 των ανδρικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Ενώσεως. Πιθανό; δεν ξέρουμε και μάλλον δεν το πιστεύουμε. Όμως αυτό θα φανεί στην διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων που θα γίνει στην διάρκεια του επόμενου καλοκαιριού. Ως τότε αυτό που απομένει είναι να τελειώσουν και οι αγώνες κατάταξης και να δούμε επί της ουσίας ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για την Γ΄ Εθνική κατηγορία. Για όλα τα άλλα βλέπουμε και κάνουμε…