Μία γεμάτη σεζόν που περνά στο χρονοντούλαπο (;)

2023-2024. Μία σεζόν με διαφορετικούς ορίζοντες; με διαφορετικούς προσανατολισμούς; με διαφορετικούς στόχους για τον Βαφύρα μας; Τίποτα από όλα αυτά, αλλά και όλα αυτά!

Ήταν μία αγωνιστική σεζόν που ξεκίνησε με μία βασική και μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη. Δεν θα υπήρχε συμμετοχή σε πρωτάθλημα των ανδρών. Αυτό από μόνο του ήταν μία μεγάλη διαφορά. Μία διαφορά που αυτόματα έθετε παραμέτρους, που ενώ υπήρχαν, δεν ήταν το ίδιο ισχυρές.

Το βάρος από την αρχή της σεζόν πλέον έπρεπε (αν και ήταν μία συνθήκη που ίσχυε) να πέσει όλο επάνω στα τμήματα υποδομής. Ο σχεδιασμός της χρονιάς αποκτούσε άλλο ενδιαφέρον, μία κατεύθυνση με μικρή αλλά ουσιαστική αναπροσαρμογή, με στόχο την επιπλέον ανάδειξη της ακαδημίας του Βαφύρα μας.

Έπρεπε να τολμηθούν πράγματα και συμμετοχές. Και τολμήθηκαν! Μπορεί ο σύλλογος για πρώτη φορά να μην δήλωσε συμμετοχή σε πρωτάθλημα ανδρών, αλλά δήλωσε συμμετοχή σε ότι άλλο υπήρχε. Με τον “κίνδυνο” μάλιστα να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλα. Έτσι για πρώτη φορά ο Βαφύρας συμμετείχε σε τόσες πολλές κατηγορίες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων:

  • Πρωτάθλημα Εφήβων (για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια)
  • Πρωτάθλημα Παίδων
  • Τουρνουά Παμπαίδων under 15 (για πρώτη φορά)
  • Τουρνουά Παμπαίδων under 14
  • Τουρνουά Γαλανόλευκα under 13 (για πρώτη φορά)
  • Τουρνουά Μίνι under 12 (για πρώτη φορά – ήταν η μόνη κατηγορία που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει)
  • Τουρνουά Μίνι under 11 (για πρώτη φορά).

Τα αποτελέσματα; κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά:

Οι έφηβοι μας κατάφεραν μέσα σε μία σεζόν όπου η εξέλιξή τους ήταν εμφανέστατη εβδομάδα με την εβδομάδα, να περάσουν στην Β’ φάση του πρωταθλήματος και να κατακτήσουν εκεί την 5η θέση του ομίλου έχοντας συνολικά 8 νίκες και 14 ήττες.

Οι παίδες μας κατάφεραν να περάσουν στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος κάνοντας μάλιστα έναν αήττητο 2ο γύρο. Στον όμιλο της Β΄ φάσης δεν κατάφεραν να περάσουν στα μπαράζ για το final 4 μόλις για μία νίκη, τελειώνοντας τις υποχρεώσεις τους συνολικά με 20 νίκες και 4 ήττες.

Όσο για τα υπόλοιπα τουρνουά η ακαδημία μας έδειξε πως μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον.

Ποιοι θεωρούμε πως ήταν οι παράγοντες της πολλή καλής όπως αποδεικνύεται χρονιάς;

Θα ξεκινήσουμε από το φοβερό Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, που ανέλαβε στο ξεκίνημα της σεζόν τις υποχρεώσεις του και μέσα σε έναν χρόνο, παρά την διοικητική του απειρία, έχει μεταμορφώσει την λειτουργία του συλλόγου. Οι άνθρωποι που το απαρτίζουν έτρεξαν με εξαιρετική μαεστρία όλα τα κομμάτια που τους αναλογούσαν. Από αυτό των εγκαταστάσεων μέχρι και το μικρότερο κομμάτι της εύρυθμης καθημερινότητας των τμημάτων μας, όπως για παράδειγμα τα απαραίτητα νερά για τους αθλητές μας.

Η αποκλειστική ενασχόληση με τα τμήματα υποδομής είναι ένας ακόμα παράγοντας. Με πρωτεργάτη τον κόουτς Σαραπτσή, δόθηκε όλη η αφοσίωση και η ενέργεια στα παιδιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουν να αναδειχθούν περισσότερο τα χαρίσματα αλλά και το ταλέντο των παιδιών μας.

Και ο βασικότερος ίσως παράγοντας που δημιουργήθηκε από τους προηγούμενους ή και το αντίθετο, δημιούργησε τους προηγούμενους, είναι η απίστευτη στήριξη των γονιών. Ήταν συνεχώς εκεί, να στηρίζουν τα παιδιά, τον προπονητή, το συμβούλιο. Απίστευτη κατάσταση αυτή που ζήσαμε φέτος.

Η γεμάτη αυτή σεζόν περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του Βαφύρα μας. ‘Όμως όσα συνέβησαν στην διάρκειά της, έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επόμενη. Έχουν φέρει φίλους, γονείς, φιλάθλους, χορηγούς δίπλα στην Ομάδα. Ότι και αν ακολουθήσει θα είναι χτισμένο πάνω σε γερή βάση. Και όλα αυτά μαζί είναι το κίνητρο για τα επόμενα βήματα… όποια και αν είναι αυτά!